Ez mennyi cukrot tud enni naponta

És hogyan maradhat az ajánlott napi összeg alatt.

 


A cukor mindenhol megtalálható, és ez csúnya. A feldolgozott élelmiszerekben megtalálható hozzáadott édesítőszerek olyan kérdéssé váltak, hogy az Egyesült Államok Mezőgazdasági és Egészségügyi és Emberi Szolgálati Osztályai frissítették a 2015-2020-as időszakra vonatkozó hivatalos táplálkozási iránymutatásokat annak érdekében, hogy mennyi legyen fogyasztani minden nap.

A cél? A cukor hozzáadása nem haladhatja meg az összes napi kalória 10% -át, hogy megelőzze a súlyos egészségügyi problémákat, beleértve a szívbetegségeket és a cukorbetegséget. Egy 2000 kalóriatartalmú étrenden naponta 50 gramm (vagy 12 teáskanál), de a kalóriaszükséglet egyénileg változik. Ha 50 gramm már megszólalt az Ön számára, az American Heart Association azt javasolja, hogy a nők naponta legfeljebb 24 gramm cukrot fogyasztanak, és a férfiak napi 36 grammnál kevesebb cukrot fogyasztanak.

Ne feledje, hogy ez nem tartalmazza a gyümölcsben, zöldségben és tejtermékekben előforduló, természetesen előforduló cukrokat, amelyek olyan csoportok, mint az Egészségügyi Világszervezet (WHO), kevésbé jelentenek egészségügyi problémát. De miként kellene megmondanunk a különbséget a hozzáadott és a természetes cukrok között? Szerencsére az újonnan kialakított táplálkozási címkék nagy segítséget jelentenek. A hozzáadott cukrokat és a teljes cukrot 2021-ig minden címkén felsoroljuk, így sokkal könnyebb lesz az édes cuccokkal töltött élelmiszerek észlelése.

Addig ellenőrizze a cukor és sok más álnevet tartalmazó összetevők listáját: gyümölcslé-koncentrátum, agave nektár, párolt cukornádlé, kukoricaszirup, karamell, maltóz, juharszirup, dextróz, tapioka, glükózszirupok, cukrászdák, árpa maláta, melasz, turbinado cukor, galaktóz és szirup.

"Végül, minden nap 100% -ban megeszelheted a desszertet, ha kivágod a táplálékot a hozzáadott cukor hozzáadott forrásaitól. Ellenőrizze a címkéket vallásosan, de összességében a szószok, fűszerek, tejtermékek, kenyerek, kekszek és italok néhány helyen talán nem számíthatsz arra, hogy találsz cukrot.

Annak érdekében, hogy jobban megismerhessük, hogy egy nap 50 gramm teljes cukor néz ki, összeállítunk egy teljes menüt, amely a korlát alatt marad, ami még mindig teljesen érdemes.

Ajánló
Kommentek
  1. Én