A 11 legegészségesebb teljes szemet, amit eszik

A szénhidrogének negatív rap-ját kapják, mert annyi ember eléri a rosszat: kifinomult szénhidrátok fehér kenyérben, cukorka, sütemények, cukros gabonafélék és mindenféle egyéb kezelések és italok. A Lancet-ben közzétett 2019-es tanulmány szerint azonban a teljes kiőrlésű gabonák alacsony bevitele valójában a halál és a betegség vezető étrend-kockázati tényezője az Egyesült Államokban.

A szénhidrogének negatív rap-ját kapják, mert annyi ember eléri a rosszat: kifinomult szénhidrátok fehér kenyérben, cukorka, sütemények, cukros gabonafélék és mindenféle egyéb kezelések és italok. A Lancet-ben közzétett 2019-es tanulmány szerint azonban a teljes kiőrlésű gabonák alacsony bevitele valójában a halál és a betegség vezető étrend-kockázati tényezője az Egyesült Államokban.

Ezeknek az egészséges gabonáknak az étrendben való kezelése segíthet megelőzni az olyan egészségügyi problémákat, mint a szívbetegség, a cukorbetegség, a vastagbélrák és az asztma és az Alzheimer-kór. A flipsideen túl sok kifinomult szénhidrát fogyasztása negatív eredménnyel függ össze, mint pl.

Ezeket a 11 szemet érdemes megőrizni a bevásárló listád tetején.

Egész búza

Ez nagyon egyszerű, mindaddig, amíg nem hagyja, hogy az élelmiszer-forgalmazók becsapjanak. Könnyen megtalálható a kenyér és tészta termékekben, de győződjön meg róla, hogy a címke szerint "100% teljes búza". Az olyan kifejezések, mint a "multigrain" és a "búza" - https://www.farmit.hu/partnerek-szakmai-cikkei/szantofold/ezerarcu-buzamag-buza-felhasznalasi-lehetosegei, nem vágják le. Ha egy teljes kiőrlésű terméket vásárol, nézze meg az összetevőket, és győződjön meg róla, hogy a teljes gabona a lista tetején vagy annak közelében van. Minden adag legalább 2 vagy 3 gramm rostot tartalmaz.

Egész zab

A zab különösen gazdag avenantramidban, ami egy antioxidáns, amely megvédi a szívet. Ha ezt a teljes gabonát vásárolja meg, függetlenül attól, hogy látja-e a "teljes" szót, vagy nem számít, milyen módon működik a búza termékekkel. A zab az összetevők listáján azt jelenti, hogy a termék teljes zabból készül.

De ha valamit azonnali zabpehelyhez vásárol, akkor kerülje azokat, amelyek magas fruktóz-kukoricaszirupot tartalmaznak. Javasoljuk, hogy ragaszkodjunk a jó öreg, édesítetlen fajtához és keverjünk egy kis gyümölcsbe vagy mézbe.

Barna rizs

Amikor fehér rizst választunk barna felett, tápanyagainak mintegy 75% -a - köztük az egészséges korpa és a csíráiban található összes antioxidáns, magnézium, foszfor és B vitamin - a marási helyiség padlóján marad. Mindig válassza a barna rizs, amely magában foglalja a barna aromás fajtákat, mint a basmati és a jázmin. Szerezzen még egzotikusabbat a vörös és fekete rizzsel, mindkettőt teljes szemcséknek tekintik és magas antioxidánsok. Bár műszakilag fű, vad rizs is tekinthető teljes kiőrlésűnek, és B-vitaminokban gazdag, mint például a niacin és a folsav.

Egész rozs

A rozs több tápanyagot tartalmaz 100 kalóriatartalmú adagban, mint bármely más teljes kiőrlésű gabona, a nonprofit The Organic Center táplálkozási kutatása szerint. Négyszer több rostot tartalmaz, mint a standard teljes búza, és a napi ajánlott mennyiségének közel 50% -át biztosítja. A probléma az, hogy az élelmiszerboltokban a legtöbb rozs és pumpernickel kenyér finomított lisztből készül. Legyen tartós és keresse meg az "egész rozsot" az összetevők listáján, hogy az egészséges előnyöket elérje.

Freekeh

Ez az arab gabona az ókori búza alacsony szénhidráttartalma, amely akár négyszer több rostot tartalmaz, mint a barna rizs. A Freekeh magokat szüretelik, amikor fiatalok, majd pörköltek. Több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, mint például az immunstimuláló szelén, mint más szemek. A gyomorban a freekeh prebiotikumként működik, és elősegíti az emésztést elősegítő egészséges baktériumok növekedését. (Ez más, mint egy probiotikum, amely egy hasznos élő baktérium, Black Latte amit fogyaszt - http://magyaregeszseg.eu/black-latte/). Keresse meg a közel-keleti piacokon, a természetes élelmiszerboltokban és az Amazon-on.

Egész gabona árpa

Azok az emberek, akik egy ötórás időszak alatt rendszeresen tartottak egy fél csésze egész árpát, a koleszterinszintje csaknem 10% -kal csökkent, mint azok, akik nem mentek. Próbáljon mazsolát vagy szárított sárgabarackot adni a gyors főzéshez használt árpához, és oldalsó ételként szolgálni. Csak győződjön meg róla, hogy a teljes kiőrlésű árpa, nem a "pearled", ami azt jelenti, hogy a korpa és a csíra eltávolításra került.

Hajdina

Számos celiakiaval élő ember elviselheti ezt a teljes gabonát, quinoa, amarant és cirok mellett. És ez a magnézium egyik legjobb gabonaalapú forrása, egy csodás ásványi anyag, amely mindent megtesz a könnyű PMS tünetektől, hogy javítsa az ideg működését; és a mangán, amely növeli az agyi erőt. És köszönöm a jóságot, mert aki időnként nem élvezi a jó hajdina palacsintát?

Bulgur

Minden gyakorlati szempontból a bulgur egész gabonának tekinthető, bár a korpa legfeljebb 5% -a eltávolítható a feldolgozás során. Nálad annyira jó, hogy elhelyezzük a listán. A gabona, amelyet tabbouleh salátának készítésére használnak, a vas és magnézium nagy forrása. A rost- és fehérje erőmű (egy pohár közel 75% -a a napi táplálékrostnak, és a kapott fehérje 25% -a) használható salátákban vagy levesekbe dobva. Plusz néhány perc alatt főz.

Quinoa

Bár ez technikailag mag és nem gabona, ez az ókori dél-amerikai táplálék több fehérjével van tele, mint bármely más gabona, és minden nyers csésze (kb. Három adag) 522 milligramm omega-3 zsírsavat tartalmaz. A családod valószínűleg élvezni fogja a könnyű, mogyorós ízét, hogy a vacsoraasztalnál változást érjen el. És ez jól működik, így könnyedén elkészítheti az ebédet a munkába vagy az iskolába. (https://divany.hu/offline/2014/01/11/miert_annyira_jo_a_quinoa/)

Teljes kiőrlésű kuszkusz

A legtöbb kuszkusz a finomított búzalisztből készült tészta. Tehát, amikor a legbiztonságosabb kuszkuszválaszték folyosóját nézed, keressétek meg a természetes bútorok legegyszerűbben megtalálható teljes búza típusát. A kifinomult változat átugrása és a teljes szemcseméret esetén 5 további gramm rostot tartalmaz.

Kukorica

A kukorica rendkívül egészséges lehet, ha egész. A B-vitaminok, a magnézium és a foszfor jó forrása, az egész kukorica is úgy gondolja, hogy növeli az egészséges bélflórát, amely megakadályozhatja a cukorbetegséget, a szívbetegségeket és a krónikus gyulladást. Sárga kukorica is magas antioxidánsokban.

A legegyszerűbb módja annak enni? Pattogatott kukorica. A rendszermagokat és mikrohullámú papírt a szokásos papírzacskó segítségével lehet megvásárolni, vagy a régimódi módon a főzőlapon.

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én